Gå till innehåll

Ungdomsentreprenör

Vill du prova på att driva ett Sommarföretag? Kanske vill du prova på att driva ett företag i sommar? Initiativtagare är Alingsås kommun och Vårgårda kommun som vill inspirera unga att bli framtidens företagare. Utbildningen hålls av Nyföretagarcentrum Alingsås.

Vad lär jag mig?

Syftet med satsningen är att du ska få möjlighet att prova hur det är att starta och driva ett eget företag under ditt sommarlov. Först får du en veckas utbildning där du kommer igång med din affärsidé och får stöd från projektledare och rådgivare från näringslivet.

Sedan är det upp till dig. Du driver ditt företag under minst tre veckor och bestämmer själv tider och ambitionsnivå. Du kan jobba själv eller tillsammans med en kompis. Vinsten från det du säljer får du behålla minus de utgifter som ditt företag har haft. När projektet slutar i augusti ska du visa hur mycket du sålt och vad du har köpt.

Vi berättar hur du gör, men du har eget ansvar för din ekonomiska redovisning.

Hur anmäler jag mig?

Du som är folkbokförd i Vårgårda kommun anmäler dig via länken för Feriejobb. Varmt välkommen till en spännande och lärorik sommar!

Recept på en lyckad affärsidé

Första steget mot ett eget företag är att skapa en affärsidé. Du väljer själv vad du vill göra, men planera noga och diskutera gärna idén med projektledare och vänner.

Tänk över vad du har för intressen, vad du är bra på och varför kunderna ska välja dig. Kanske har du en unik idé, men har du inte det måste du kunna skilja dig från mängden. Ju mer du vet om marknaden och dina konkurrenter desto lättare blir det att skapa ett livskraftigt företag.

Nästa steg är att vara uthållig. Många företag behöver tid på sig innan de går med vinst. Genom att lära känna dina kunder och justera din plan lär du dig vad som passar bra för ditt företag. Alla verksamheter är unika, så du måste pröva dig fram.

Fråga gärna om hjälp. Handledarna kommer med råd om hur du kan gå vidare.

Till sist är det viktigt att du följer din plan i mötet med kunden. Pratar du om service och kvalitet ska det synas i det du gör. Genom att skapa förtroende och ge ett vänligt bemötande kommer kunderna ihåg dig. Då blir det lättare att sälja till dem fler gånger.

En vecka fylld av erfarenheter

Innan du ger dig ur och börjar sälja dina produkter eller tjänster får du en introduktionsvecka där vi lär dig allt du behöver veta som företagare. Gruppdiskussioner och eget arbete varvas med föreläsningar där du lär dig om personlig utveckling, ekonomisk redovisning, försäljning och marknadsföring.

Du får möta fantastiska föreläsare som delar med sig av kunskaper och erfarenheter som du har nytta av både under tiden som entreprenör och för resten av livet. I slutet av veckan träffar du rådgivare från näringslivet som ger dig några sista tips. Sedan är det dags för dig att sätta igång att jobba.

Anmäl dig till sommarföretagare

Ansök om att vara med perioden 26 mars - 23 april klockan 24.00.

Kontakt

Linn Marinder

Ansvarig för Ungdomsentreprenörer

Kungsgatan 45, 447 80 Vårgårda

Öppettider

Måndag-torsdag: 8.00-16.30

Fredag: 8.00-15.00

Dag före helgdag stänger växel 12.00

Sidinformation

Publicerad: 2023-09-29
Senast uppdaterad: 2023-09-29
Sidansvarig: Pontus Lilja