Gå till innehåll

Timvikarier inom bibliotek

Älskar du böcker och tycker att det är viktigt att biblioteket i Vårgårda har kunniga och inspirerande medarbetare som hjälper till med en av de viktigaste och roligaste arbetsuppgifter som finns, nämligen att uppmuntra gammal som ung till läsning? Då kanske du passar som timvikarie hos oss på biblioteket!

Kort om biblioteket

Biblioteket i Vårgårda finns på Föreningsgatan 3 och är ett folkbibliotek med stora, härliga ytor, läsrum och en mycket fin och välbesökt barnavdelning. Vi är ett glatt gäng som arbetar här, men ibland har vi behov av någon som kan komma in och stötta upp oss i diskbemanningen, gärna med kort varsel, som till exempel vid sjukdom.

Biblioteket är bemannat från klockan 10-20 måndag till torsdag, 10-17 på fredagar och 10-13 på lördagar, vilket innebär att vi behöver dig som kan vara tillgänglig dag/kväll och/eller helg.

Mellan klockan 17-20 på vardagarna samverkar vi med kommunens ungdomsverksamhet Bubblan som ligger i samma lokaler. Det innebär att vi som arbetar i biblioteket tar ett gemensamt ansvar med fritidsledarna för att våra unga i Vårgårda ska ha en fin och trygg fritidsverksamhet ifall de väljer att vara i biblioteket.

Kort om dig som vi söker

Det absolut viktigaste om du vill arbeta timmar hos oss, är att du är rätt person. Vi söker dig som är serviceinriktad, lättlärd, självständig, allmänbildad, som har lätt att uttrycka dig i både tal och skrift, som är stresstålig och som är intresserad av människor, lika mycket som du brinner för läsning och böcker.

Det är ett stort plus om du är utbildad bibliotekarie med kunskap i vårt bibliotekssystem Quria, eller har erfarenhet av snarlika bibliotekssystem och snabbt lär om. Erfarenhet av arbete som bibliotekarie, som biblioteksassistent, arbete i bokhandel eller på bokförlag är också en merit. Kanske håller du just nu på att utbilda dig inom biblioteks- och informationsvetenskap och tycker att detta skulle vara ett intressant extrajobb?

Känner du igen dig är du varmt välkommen att kontakta oss så pratas vi vid om vad du kan erbjuda oss och vad vi kan erbjuda dig.

Kontakt

Vårgårda Bibliotek

Föreningsgatan 3 447 31 Vårgårda

Öppettider

Ordinarie öppettider: Måndag - torsdag 10-20 Fredag 10-17 Lördag 10-13 Meröppet måndag-fredag 9-10

Sidinformation

Publicerad: 2024-02-28
Senast uppdaterad: 2024-02-28
Sidansvarig: Charlott Klug