Gå till innehåll

Om krisen eller kriget kommer

Broschyren "Om krisen eller kriget kommer" skickas ut till hushåll. Syftet med informationen är att vi ska bli bättre förberedda på följderna som allvarliga olyckor, extremt väder, it-attacker eller militära konflikter ger.

Tyngdpunkten i innehållet ligger på hur människors kan förbereda sig för att kunna se till grundläggande behov när viktiga funktioner i samhället inte fungerar som vanligt.

Vad handlar broschyren om?

Den är samhällsinformation från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Den handlar om hur vi ska bli bättre förberedda på till exempel allvarliga olyckor, extremt väder, it-attacker eller militära konflikter.

Varför är broschyren viktig?

Broschyren innehåller många tips för att du ska kunna ta ditt ansvar om samhället inte fungerar som vanligt. Läs den så att du kan agera och hjälpa andra ifall något händer. Ansvaret för Sveriges säkerhet och beredskap är gemensamt för alla som bor här.

Vad måste jag tänka på?

Du ska ha beredskap för en vecka, om du kan. Det betyder att du ska kunna ordna mat, vatten, värme och kommunikation för att klara vardagen för dig och din familj.

Kontakt

Vårgårda kommun

Kungsgatan 45, 447 80 Vårgårda

Öppettider

Måndag-torsdag: 8.00-16.30

Fredag: 8.00-15.00

Dag före helgdag stänger växel 12.00

Sidinformation

Publicerad: 2023-09-25
Senast uppdaterad: 2023-09-25
Sidansvarig: Pontus Lilja