Gå till innehåll

Parkering

I Vårgårda finns flera allmänna parkeringar. När du parkerar på allmänna parkeringar måste du följa de parkeringsregler som gäller för parkeringen. 

På allmänna parkeringar finns skyltar uppsatta med vilka tider och hur länge du får parkera. På större parkeringar med P-skylt utan angiven tid har du rätt att parkera i 24 timmar.

Det är inte tillåtet att långtidsparkera på allmänna parkeringar. Ägaren ansvarar själv för att ordna långtidsparkering av husvagn, släpkärra och andra fordon.

Särskilda kommunala parkeringsregler

På vissa gator finns särskilda parkeringsregler som styrs av kommunens lokala trafikföreskrifter gällande stanna och parkering. Parkeringsreglerna skyltas med vägmärken på platsen för föreskriften. Föreskrifterna hittar du på Transportstyrelsen hemsida. Klicka på "Sök föreskrift", välj Vårgårda kommun och sök på den gata det gäller.

Lokala trafikföreskrifter på Transportstyrelsens hemsida Länk till annan webbplats.

Parkeringskontroll

På kommunens gator och parkeringar utför Securitas Sverige AB parkeringskontroll och ansvarar för bötfälla felparkeringar, enligt följande:

  • Felparkeringsavgift (enligt Trafikförordningen 1976:1128) för fordon som parkerar i strid mot lokala och generella föreskrifter: 500 kronor
  • Parkering på parkeringsplats för person med rörelsehinder: 800 kronor

Kontakt

Vårgårda kommun

Kungsgatan 45, 447 80 Vårgårda

Öppettider

Måndag-torsdag: 8.00-16.30

Fredag: 8.00-15.00

Dag före helgdag stänger växel 12.00

Sidinformation

Publicerad: 2023-05-10
Senast uppdaterad: 2023-05-10
Sidansvarig: Ida Bryngelsson