Gå till innehåll

Konkurrensutsättning

Vårgårda kommun tycker att det är viktigt att ha en bra dialog med företag och jobbar aktivt för att fler lokala företag ska kunna bli leverantör till kommunen. Därför har vi sammanställt information till dig som vill bli leverantör eller som vill ha mer information om upphandling i Vårgårda kommun.

Hur börjar en upphandling?

En upphandling börjar med att Vårgårda kommun har behov av en vara eller tjänst. Det kan också vara så att ett ramavtal håller på att löpa ut och ska konkurrenssättas igen.

Hur blir jag leverantör?

Det finns två möjliga sätt att bli leverantör till kommunen.

  • Teckna ett ramavtal genom att lämna ett anbud och vinna upphandlingen.
  • Bli leverantör genom direktupphandling.

Ramavtal

Vårgårda kommun har möjlighet att använda sig av ramavtal vid upphandlingar. Ett ramavtal är ett samlingsbegrepp för ett köpeavtal när till exempel olika förvaltningar behöver köpa in varor och tjänster av samma typ, vid upprepade tillfällen. För sådana varor och tjänster finns det gemensamma ramavtal.

Dessa kommungemensamma upphandlingar kan göras på två sätt:

Annonsering av upphandlingar

Vårgårda kommun måste enligt lagen annonsera sina upphandlingar i en allmän tillgänglig databas. Vi använder oss av systemet OPIC. Länk till annan webbplats.

Direktupphandling

Direktupphandling är en upphandling utan krav på annonsering och utan krav på anbud i en viss form. Direktupphandling får användas om:

den varan eller tjänsten inte redan finns tillgänglig via kommunens ramavtal

inköpets värde uppgår till högst ett angivet belopp i kr per år för det aktuella varu- eller tjänsteområdet. Detta belopp ändras med uppräkning. Länk till annan webbplats.

Kontakt

Vårgårda kommun

Kungsgatan 45, 447 80 Vårgårda

Öppettider

Måndag-torsdag: 8.00-16.30

Fredag: 8.00-15.00

Dag före helgdag stänger växel 12.00

Sidinformation

Publicerad: 2023-09-29
Senast uppdaterad: 2023-09-29
Sidansvarig: Pontus Lilja