Gå till innehåll

Uteförskolan Plantan

Fasad av förskolan Plantan på Hallaberget

Uteförskolan Plantan är en privat uteförskola på natursköna Hallaberget i Vårgårda tätort. Plantan arbetar med barn 1-5 år i två avdelningar med nära samarbete emellan. Uteförskolan Plantan drivs tillsammans med Montessoriförskolan Grodden under Förskolor på Hallaberget.

Verksamheten bedrivs mycket ute, väder och vind får avgöra hur mycket. Vi vill låta utevistelsen vara spännande och inbjuda till mycket kunskap. Många rutinsituationer sker utomhus så som samlingar, arbetspass, vila och vissa matstunder. Vi rör oss ofta i intilliggande skog.

På Plantan arbetar vi Montessoriinspirerat:
Vi värnar om utveckling i barnets egen takt, frihet att välja, ansvar och respekt för mig själv och andra samt den förberedda miljön.

På vår förskola arbetar vi utifrån Läroplanen för förskolan. Den fria leken liksom sångsamling, temaarbete, rörelse och skapande har en given plats i vårt arbete. Vi är måna om barnets utveckling och trivsel och vi vill därför ha ett nära samarbete med hemmet. Vi har eget kök och all mat tillagas från grunden hos oss. Vi använder så mycket svenska råvaror som möjligt.

Ansökan till vår förskola sker via kommunens barnomsorgskö.

Kontakta oss för mer information!

Uteförskolan Plantan
Hallabergsvägen 21
447 35 Vårgårda
Telefon: 0322-62 19 62
E-post: info@hallaberget.se

Logotyp Plantan

Kontakt

Vårgårda kommun

Kungsgatan 45, 447 80 Vårgårda

Öppettider

Måndag-torsdag: 8.00-16.30

Fredag: 8.00-15.00

Dag före helgdag stänger växel 12.00

Sidinformation

Publicerad: 2024-04-13
Senast uppdaterad: 2024-04-13
Sidansvarig: Sara Röjd