Gå till innehåll

Mat och måltider i kommunens regi

Måltiderna som serveras i kommunen är komponerade för att främja både hälsa och miljö. Eftersom du som är över 65 år har ett högre energi- och proteinbehov så serverar vi mat som är anpassad för detta. Maten lagas på plats i Kullingshemmets kök. Här lagas mat till Kullingshemmets och Vårgårdens vård- och omsorgsboenden samt till olika dagverksamheter i centrala Vårgårda.

På särskilt boende och korttidsboende serveras de boende samtliga måltider; frukost, lunch, middag, mellanmål och kvällsmål. Exempel på vad respektive mål kan bestå av:

 • Frukost: Gröt, välling eller flingor, ägg, bröd, smör och pålägg, mjölk och/eller yoghurt/fil, kaffe eller te.
 • Middag: Kött, fisk, fågel, potatis, ris, pasta, grönsaker, bröd och smör, måltidsdryck.
 • Efterrätt: Kräm, efterrättssoppa, glass och bärsås, paj och vaniljsås, fruktsallad, konserverad frukt och vispgrädde, pannacotta.
 • Kvällsmat: Kött, fisk, fågel, potatis, pasta, gröt, puddingar, gratänger, grönsaker, bröd och smör, måltidsdryck.
 • Mellanmål och kvällsmål: Smörgås, yoghurt, filmjölk, kräm, varm choklad med vispgrädde, bulle, äpplemos med gräddmjölk, kex med ostpålägg, mjölkdrink.

Matsedel Kullingshemmet Länk till annan webbplats.

Matsedel Vårgården Länk till annan webbplats.

Du som inte kan äta av den ordinarie maten av medicinska och/eller religiösa skäl kan få anpassad mat. Ett exempel kan vara konsistensanpassad mat för dig som har tugg- och sväljsvårigheter. Det kan vara allt från att inte kunna äta helt kött till att få all mat i flytande form. 

I samband med storhelgerna serverar vi traditionella maträtter, till exempel julskinka och lutfisk vid jul och sill och potatis till midsommar. 

Lunchen är en viktig del av dagen och ska främja hälsan. Över 80% av vår meny är lagad från grunden och av det är 74% (2022) svenska livsmedel. Vi strävar efter att allt kött vi serverar är svenskt.

Vi köper svensk frukt och svenska grönsaker när det finns tillgång. Under vinterhalvåret drar vi ner på växthusodlade grönsaker från andra länder.

 • Mössebergsbagaren i Falköping levererar färskt bröd och kaffebröd. Allt mjöl är från Sverige.
 • Grönsakshuset i Skövde levererar färsk frukt, potatis och grönsaker. Vid säsong köper vi tomater från Kinnekulle. Vi köper i möjligaste mån svenskt vitkål.
 • Charkman är vår leverantör av färskt kött och pålägg.
 • Menigo är vår huvudgrossist och levererar sina varor från Partille. Där köper vi kolonialvaror, ost, djupfrysta grönsaker och bär.
 • Bröderna Hanssons i Göteborg och Feldts fisk i Kungshamn levererar färsk fisk. All fisk är MSC-märkt vilket står för hållbart fiske.
 • Skånemejerier levererar mejerivaror till våra större enheter.

Restaurang Kastanjen finns på Kullingshemmet på Kullingsleden 1. Restaurangen är öppen mån-fre 09.00 till 14.00. Varje dag serveras frukost, lunch och fika till alla som vill komma och besöka oss.  På söndagar är det öppet för lunch kl. 12.00-13.30.  

Restaurang Kastanjen

Restaurang Trevnaden ligger på Floragatan 5. Här serveras lunch på vardagar mellan 12.00-13.00. Maten kommer från Kullingshemmets kök, vilket innebär god vällagad husmanskost. Alla som vill är välkomna att äta på Trevnaden men seniorer äter billigare.

Restaurang Trevnaden

Kontakt

Kostenheten

Kungsgatan 45, 447 80 Vårgårda

Öppettider

Måndag-torsdag: 8.00-16.30

Fredag: 8.00-15.00

Dag före helgdag stänger växel 12.00

Sidinformation

Publicerad: 2023-10-26
Senast uppdaterad: 2023-10-26
Sidansvarig: Tove Wallin