Gå till innehåll

Stöd till familjer och föräldrar

Att vara förälder, eller för den delen barn, i en familj är för de flesta och för det mesta en glädje och en trygghet. Men ibland kan det komma perioder då livet är jobbigt och svårt. Det kan handla om att relationerna i familjen är jobbiga, att oron för en familjemedlem ökar eller att vardagens krav känns svåra att hantera. Du vet väl om att du på ett enkelt sätt kan få stöd och hjälp från kommunens socialtjänst eller andra verksamheter som finns i Vårgårda?

Socialtjänstens uppdrag

Det har skrivits mycket om socialtjänsten i media det senaste året. Du kanske har läst om den så kallade LVU-kampanjen där svenska socialtjänsten anklagas för att omhänderta barn utan orsak? Det stämmer inte. På sidan ”frågor och svar om socialtjänstens arbete med barn & unga” kan du läsa mer om hur socialtjänsten arbetar.

En av socialtjänstens viktigaste uppgifter är att förebygga och tidigt kunna erbjuda stöd och hjälp, innan problemen blivit stora.

Verksamheter som du kan kontakta

Socialtjänsten i Vårgårda har flera former av stöd som inte kräver att du ansöker och utreds. Ofta räcker det med att du via kommunens hemsida hittar kontaktuppgifterna till den verksamhet som du tror skulle passa just dig och höra av dig. Även andra aktörer har lätt tillgängligt stöd i Vårgårda.

Kontakt

Vårgårda kommun

Kungsgatan 45, 447 80 Vårgårda

Öppettider

Måndag-torsdag: 8.00-16.30

Fredag: 8.00-15.00

Dag före helgdag stänger växel 12.00

Sidinformation

Publicerad: 2024-03-05
Senast uppdaterad: 2024-03-05
Sidansvarig: Mårten Nygren