Gå till innehåll

Familjecentralen Solrosen

Familjecentralen är en mötesplats som vänder sig till alla blivande föräldrar och föräldrar med barn 0-6 år. Familjecentralen samordnar hälsofrämjande och förebyggande stöd till barn och föräldrar eller andra viktiga vuxna runt barnet.

Om familjecentralen Solrosen

På familjecentralen kommer du i kontakt med personal från öppna förskolan, socialrådgivning/föräldraskapsstöd, barnmorskemottagning och barnavårdscentral. De olika yrkesgrupperna samverkar för att möta alla delar i föräldraskapet. Verksamheten är kostnadsfri.

Familjecentralen drivs i samverkan mellan Västra Götalandsregionen och Vårgårda kommun. Familjecentralen finns i Familjens hus på Rosendalsgatan 2 i centrala Vårgårda.

Hiss finns från entréplan till första våning.

Gruppverksamheter för familjer med barn 0-6 år

Vi erbjuder föräldragrupper för er som ska bli eller precis har blivit föräldrar. Gruppen ses vid sju tillfällen. Då får ni träffa Familjecentralens förskollärare, socialrådgivare, barnmorska och BVC-sköterska.

Anmälan till BVC sköterska tel: 010-435 85 10

Lilla Träffen är en gruppverksamhet som erbjuder ett tidigt föräldrastöd. Lilla Träffen genomförs i samarbete mellan Familjecentralen Solrosen och Svenska Kyrkan.

Verksamheten vänder sig till mammor i spädbarnsfamiljer som har ett större behov av stöd under barnets första levnadsår.

Vi är i lokalen på Öppna förskolan på Familjecentralen.

Kontakta Barnmorskemottagningen, Barnavårscentralen eller föräldraskapsstödet på Familjecentralen för att få veta mer.

Barnmorskemottagning tel: 010-435 94 80

Barnavårdscentralen tel: 010- 435 85 10

Föräldraskapsstöd tel: 0709-16 56 98, 0768-75 01 42

Vill du som förälder (eller annan viktig vuxen) ha hjälp i dina vardagssituationer eller stärka relationen mellan dig och ditt barn ska du gå med i en ABC föräldrautbildning.

I Vårgårda erbjuder vi ABC (Alla Barn i Centrum) i form av ett föräldracafé med max 12 deltagare. ABC vänder sig till familjer med barn i åldrarna 3–6 år.

ABC Länk till annan webbplats. är ett föräldrastödsprogram om fyra gruppträffar som genomförs eftermiddag/kvällstid. Varje träff är på cirka 2,5 timmar och leds av utbildade gruppledare. Smörgåsfika serveras vid varje tillfälle och träffarna är kostnadsfria. Föräldrautbildningen hålls utan barn. Träffarna bygger på föräldradiskussioner och aktuell forskning om barns utveckling och föräldraskap.

Om du är intresserade av att delta i en ABC föräldragrupp kan du anmäla ditt intresse genom att fylla i formuläret nedan.

Kontakt

Öppettider

Måndag-torsdag: 8.00-16.30

Fredag: 8.00-15.00

Dag före helgdag stänger växel 12.00

Sidinformation

Publicerad: 2024-01-10
Senast uppdaterad: 2024-01-10
Sidansvarig: Mårten Nygren