Gå till innehåll

Stöd i kultur- och fritidsaktiviteter

Att kunna ta del av kulturutbud och genomföra fritidsaktiviteter är viktigt för många människor. Om du har en funktionsnedsättning kan du behöva stöd till det.

Kultur och fritid inom bostad med särskild service

Om du har beviljats gruppbostad eller servicebostad ingår även att du av personalen ska få stöd och hjälp med kultur- och fritidaktiviteter. Det gäller aktivteter som de som bor på boendet gör tillsammans, men du har också rätt att få stöd till individuella aktiviteter, som du vill göra själv. Stödet kan handla om att ta sig till och från en aktivitet men det kan också handla om att genomföra aktiviteten

Personlig assistans

Om du har insatsen personlig assistans ingår även hjälp med kultur- och fritidsaktiviteter utifrån vilka behov du har.

Andra insatser som ger stöd med kultur och fritidsaktiviteter

Om du inte har någon av de ovanstående insatserna men behöver stöd för att kunna utföra kultur och fritidsaktiviteter kan du ansöka om ledsagarservice för att få hjälp att ta dig till och från aktiviteten.

Om du är socialt isolerad kan du ansöka om kontaktperson som fungerar som en kompis som du tillexempel kan gå på bio med.

Ta del av föreningslivet i Vårgårda

I Vårgårda finns flera föreningar. I föreningsregistret kan du se om det finns en förening som du skulle vilja prova att vara med i.

Kontakt

Vårgårda kommun

Kungsgatan 45, 447 80 Vårgårda

Öppettider

Måndag-torsdag: 8.00-16.30

Fredag: 8.00-15.00

Dag före helgdag stänger växel 12.00

Sidinformation

Publicerad: 2023-10-18
Senast uppdaterad: 2023-10-18
Sidansvarig: Mårten Nygren