Gå till innehåll

Ansökan till förskoleklass

I december till januari inför det år ditt barn fyller 6 år är det dags att välja skola för ditt barn.

I Vårgårda kan du som förälder tillsammans med ditt barn välja den skola som du tycker passar ditt barn bäst. Det kan vara skolan i ditt närområde eller någon annan skola.

Du är alltid garanterad plats på en av skolorna i Vårgårda kommun. Din plats avgörs av upptagningsområde och syskonplacering. Det är den kommunala skola som finns i eller i närheten av ditt bostadsområde. När du söker skola så ska du också söka behov av fritids och skolskjuts.

Ansökan är öppen under 1-15 december.

Kommunen skickar i god tid ut information och hänisar till ansökan via e-tjänst där du får välja den skola där ditt barn ska gå i förskoleklass och grundskola. Du väljer skola under december inför det år ditt barn fyller 6 år.

I mars-april får du veta om ditt barn har blivit erbjuden en plats på den skola som du har valt. Antagningsprocessen pågår under hela våren, tills varje barn har en plats.

Barn som bor inom upptagningsområdet har alltid företräde till plats på skolan framför barn som bor utanför upptagningsområdet.

När man väljer skola tänker man på

  1. Upptagningsområde.
  2. Syskonförtur.
  3. Lottning.

När du tackat ja till en plats på en skola kommer skolan så småningom att kontakta dig och ditt barn inför skolstarten i augusti. Många skolor har några dagar av inskolning på våren innan eller i anslutning till att terminen startar i augusti.

Skolupptagningsområde

För att veta vilket upptagningsområde ditt barn tillhör och vilka skolor som finns i kommunen.

Skolval påverkar rätten till skolskjuts

Om den skola du har kommit in på ligger långt hemifrån men i placeringsområdet där du bor kan ditt barn få busskort som gäller för resor till och från skolan, så kallad skolskjuts. Du kan välja en annan skola åt ditt barn, men är då inte garanterad skolskjuts.

Kontakt

Malin Lindberg

Ansvarig för grundskolan

Kungsgatan 45, 447 80 Vårgårda

Öppettider

Måndag: 8.00-18.00

Tisdag-torsdag: 8.00-16.30

Fredag: 8.00-15.00

Sidinformation

Publicerad: 2024-05-26
Senast uppdaterad: 2024-05-26
Sidansvarig: Sara Röjd