Gå till innehåll

Fridhemskolan

Visar fasad på Fridhemskolan

Fridhemskolan är en naturnära skola med cirka 200 elever och 30 personal. Skolan kommer i framtiden ha två klasser per årskurs. På Fridhemskolan har vi en god trivsel. Vi arbetar dagligen med hållbara relationer till våra elever så att de ska må bra, trivas och utvecklas till trygga medmänniskor.

Våra ledord är : Lära, leka, leva.

Vi tror på att trygga, glada barn lär sig bäst och blir goda medmänniskor som vuxna.

  • På Fridhemskolan arbetar vi med elevråd. Elevrådet anordnar t.ex. roliga aktiviteter innan varje lov.
  • Vi har som tradition för barnen i de yngre åldrarna att som klassutflykt besöka en forntidsby och bondgård.
  • Friluftsdagar anordnas flera gånger per år.
  • Vi har Nobelfest, luciafirande, julshow samt avslutar läsåret med hattparad och en årlig fotbollsmatch där åk 6 möter personalen och övriga skolan hejar på.

För oss på fritids är relationen mycket viktig. Vi arbetar efter läroplanen och försöker hitta på spännande projekt. Eleverna har dagligen flertalet aktiviteter att välja på. Vi har två avdelningar för F-1 som är Räven och Ekorren och ett fritidshem för äldre elever som heter Älgen. Du når oss lättats på våran telefon eller via mail.

På Fridhemskolan arbetar vi med kollegialt lärande och med kooperativt lärande. Vi försöker vara två personal i klassrummen i så stor utsträckning som möjligt, detta för att kunna arbeta i mindre grupper efter behov.

Fridhemskolan är en naturnära skola. Vår skolgård är stor och grönskande. Vi har ett projekt för 2023/2024 där vi ska anlägga en skolträdgård. För oss är rörelse och naturen viktiga inspel i vår undervisning.

Fridhemskolan har byggts ut och vi har fått stora nya lokaler. Till varje klassrum finns ett grupprum dit man kan gå om man behöver extra lugn och ro. Vår matsal är delad i två delar för att skapa god matro.

Inom vår elevhälsa arbetar specialpedagog, kurator och skolsköterska i det vardagliga mötet med våra elever. Skolläkare och skolpsykolog finns med vissa dagar.

Kontakt

Vårgårda kommun

Kungsgatan 45, 447 80 Vårgårda

Öppettider

Måndag-torsdag: 8.00-16.30

Fredag: 8.00-15.00

Dag före helgdag stänger växel 12.00