Gå till innehåll

Politikerutbildning

På denna sida finns tips på olika öppna utbildningar som är riktade till politiker/förtroendevald i Vårgårda kommun. Olika utbildningar ska ge goda förutsättningar för förtroendevalda att utföra och ta ansvar för sitt förtroendeuppdrag.

Tips

De flesta rekommendationerna kommer från Sveriges kommuner och regioner (SKR).

Medborgardialog

Utbildningen riktar sig till förtroendevalda och tjänstepersoner i kommuner och regioner som vill vara med och utveckla arbetet med medborgardialog. Den består av fem korta moduler som visar nyttan med medborgardialog och hur du skapar goda förutsättningar för ett lyckat resultat.

Folkvald i fullmäktige

Den här e-utbildningen handlar om dig som förtroendevald, oavsett om du är ny i rollen eller vill utvecklas som medborgarnas företrädare. Här får du svar på vanliga frågor kring rollen och uppdraget som fullmäktigeledamot.

Skrift om Folkvald i fullmäktige

Fullmäktige utgör kommunernas och regionernas högsta beslutande församling och det är viktigt att valda ledamöter får förutsättningar att verka i sitt demokratiska uppdrag. För att folkvalda så snart som möjligt ska få kunskap om sitt uppdrag har SKR tagit fram skriften. Den innehåller sju områden:

  1. Uppdraget som förtroendevald
  2. Kommuner och regioners uppdrag
  3. Fullmäktiges uppdrag
  4. Fullmäktiges samspel med styrelsen
  5. Fullmäktiges arbetsformer
  6. Kommuner och regioners samspel med omvärlden
  7. Folkvalda möter utmaningar

Trygg som förtroendevald

Trygg som förtroendevald handlar om vikten av att vara riskmedveten och förbereda sig på risker och hur de kan förebyggas och hanteras. Förtroendevalda ska kunna utöva sitt uppdrag under säkra former.

Kontakt

Vårgårda kommun

Kungsgatan 45, 447 80 Vårgårda

Öppettider

Måndag-torsdag: 8.00-16.30

Fredag: 8.00-15.00

Dag före helgdag stänger växel 12.00

Sidinformation

Publicerad: 2024-03-07
Senast uppdaterad: 2024-03-07
Sidansvarig: Pontus Lilja